De Winkel

Bij “Katrien”, de winkel waar je je even terug in de tijd waant!

Een winkel waar je je even terug waant in de tijd met de herkenning van ‘oh, dat gebruikten wij vroeger ook in het huishouden’ en ‘wat leuk dat dat nog bestaat’ met producten met de kwaliteit van vroeger, gericht op het huishouden in en om het huis, kleine woonaccessoires, koken, persoonlijke verzorging maar ook voor een cadeautje met een knipoog naar vroeger. Duurzaamheid, natuurlijke materialen en een minimale belasting van het milieu moesten daarbij centraal staan.
Uitsluitend producten met de kwaliteit van vroeger gericht op het huishouden, koken en persoonlijke verzorging. Ook voor een cadeautje kunt u bij ons terecht.

Een greep uit ons assortiment; plumeaus van lamswol en struisvogelveren, borstels van hout en natuurlijke vezels, varkens- en paardenhaar, kamervegers, nostalgische thee- en keukendoeken, theemutsen en keukenschorten, wrijfwassen, diverse soorten natuurlijk touw (jute, vlas, hennep en katoen), lont, emaille, weckpotten, (tuit)ragers, keuken- en kookgerei, boodschappennetjes, oudhollandse snoep en drop en een ruime sortering zepen en geuren. Inmiddels voeren we ook keukenschorten, ovenwanten, theemutsen, pannenlappen, knijper- en knikkerzakken. Inmiddels bestaat het productassortiment uit ruim 1000 verschillende artikelen. Het grootste deel van het assortiment is afkomstig van Europese fabrikanten, waarbij Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen een belangrijke plek innemen. Een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding is bij ons leidend.

Mocht je nieuwsgierig zijn of wij een bepaald artikel in de winkel verkopen? Of dat wij deze eventueel voor u kunnen bestellen?
Dan kunt u mailen naar info@katrienswereld.nl of bellen. Dan doen wij ons uiterste best.

Het ontstaan van Katrien

Katrien is sinds 2011 gevestigd in een oud koetshuis aan de Zaanweg te Wormerveer. De locatie Zaanweg te Wormerveer (ook vaak aangeduid met de Zaanbocht) is een van de mooiste plekjes van de Zaanstreek. Prachtig gelegen aan de Zaan met een gevarieerd winkel- en horeca aanbod.

Vanuit een hele andere achtergrond – als tandartsassistente en moeder – besloot Joke Hazenbroek eind 2011 een hele andere weg in te slaan, als eigenaresse van een nostalgische winkel waar je je even terug waant in de tijd.

Het idee om tegen de stroom in, met Nederland nog midden in de economische crisis, een winkel te starten ontstond in 2011. Gevoed door de crisis, de steeds verdergaande globalisering, druk op de traditionele Nederlandse cultuur en toenemende afkeer van de ‘weggooi’ economie werd de hang naar een lokale geografische identiteit teruggrijpend naar de nostalgie van vroeger, toen alles nog relatief eenvoudig en overzichtelijk leek, bij haar zichtbaar.

Zij merkte dat er behoefte was aan duurzame en voornamelijk functionele artikelen die om en rond het huis de dagelijkse activiteiten zoals het schoonhouden van het huis en het op tafel zetten van een lekkere maaltijd vergemakkelijken. In vroeger tijden waren de producten vaak veel eenvoudiger in gebruik en met een langere levensduur. Massaproductie is vaak ten koste gegaan van de kwaliteit. Grote winkelketens bieden vaak voor het oog dezelfde artikelen, maar schijn bedriegt.

“JOKE HOOPT MET HAAR ARTIKELEN MENSEN DE GEMAKKEN VAN TOEN TERUG TE GEVEN!”